top of page

Werkwijze

Ontmoeting, 3D Ontwerp, Creatie, Plaatsing

Ontmoeting

Workshop ruimte Amersfoort zuid

Bij mij verloopt het proces van op maat gemaakte meubels in grote lijnen altijd op dezelfde manier. Nadat u mij hebt gevonden, vind ik het prettig om elkaar telefonisch of via e-mail te spreken en vervolgens persoonlijk te ontmoeten. Dit kan bij u thuis of in onze ruime werkplaats, waar ik u graag laat zien hoe ik werk en waar ik alle lokale houtsoorten heb staan.

Als ik bij u thuis kom, meet ik direct alles op, zodat ik een 3D-ontwerp kan maken (zie hieronder). Bij grote inbouwkasten zien we elkaar tijdens de ontwerpfase vaker. Elk ontwerp is een proces en het ontwerp moet uiteindelijk perfect aansluiten bij uw wensen. Bij grote projecten hecht ik veel waarde aan persoonlijke ontmoetingen, omdat dit bijdraagt aan vertrouwen.

 

Voordat ik met het ontwerp start, stuur ik u een prijsopgave. Zo weet u van tevoren waar u aan toe bent en kunnen we samen het perfecte meubelstuk creëren dat aansluit bij uw specifieke wensen en budget.

3D Ontwerp

Bij mij ontvangt u niet alleen een prachtig meubelstuk, maar ook een zorgvuldig gecreëerd 3D-ontwerp dat tot in de puntjes is uitgewerkt. Het eindresultaat is altijd precies zoals getekend, maar nog mooier in werkelijkheid. Ik houd bij het ontwerp rekening met het natuurlijke werken van het hout, zodat scheuren en kromtrekken nooit voorkomen. Dit doe ik door middel van een krimpvrije constructie die garant staat voor duurzaamheid en kwaliteit. Na uw goedkeuring van het ontwerp, ontvangt u een heldere offerte. En zodra u akkoord gaat, start ik met de creatie van uw unieke meubelstuk.

Creatie

Ik haal mijn massieve hout altijd bij een leverancier die precies weet waar het vandaan komt. Meestal betreft het Nederlands hout, maar soms ook Frans of Duits hout. Deze leverancier droogt het hout zelf en ik neem de tijd om het mooiste en beste hout voor uw meubel te selecteren. Voor grote meubels is plaathout soms meer geschikt. In dat geval werk ik uitsluitend met berken- of beukenplex: multiplex gemaakt van door en door berken- of beukenhout. MDF of spaanplaat gebruik ik nooit.

 

Wanneer het hout is ingekocht, begint het echte werk: het maken van uw meubel. Ik beschik over uitstekende machines die perfecte lijmnaden creëren, waardoor ik alleen witte houtlijm hoef te gebruiken – een zeer onschadelijke en duurzame keuze. Voor de afwerking geef ik de voorkeur aan verbeterde houtolie, die bestaat uit Tung-olie, zonder oplosmiddelen. Dit is de meest gezonde en duurzame optie is die ik ken. Tijdens het creatieproces houd ik u regelmatig op de hoogte van de vorderingen.

Plaatsing

Natuurlijk kom ik altijd persoonlijk bij u langs om de meubels te plaatsen. Vaak moet ik het meubel nog even bijwerken zodat het perfect aansluit op uw muren, die meestal niet helemaal recht zijn. Hierdoor ontstaat er soms een vervelende kier. Door het meubel op locatie bij te schaven, kan ik deze kier voorkomen en zorgen dat het meubel waterpas staat. Om een mooi en strak resultaat te krijgen, werk ik liever niet met stelpootjes. In plaats daarvan schaaf ik de plint zo nodig naar de vorm van uw vloer. Dit vraagt soms wat meer tijd, maar het zorgt wel voor een prachtig eindresultaat. Bij grote meubels kan dit proces enkele dagen in beslag nemen, maar ik plan dit uiteraard in overleg met u.

  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page