top of page

Over wijkhout

Achtergrond

Na drie jaar bij Defensie en tien jaar in de evenementenbranche te hebben gewerkt, besloot ik in 2020 het roer om te gooien. Ik schreef me in voor de vakopleiding meubelmaken aan het gerenommeerde Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam en behaalde met succes mijn diploma. Tijdens mijn opleiding heb ik  extra modules gevolgd, waaronder houtdraaien en lasersnijden, om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen.

Naast mijn opleiding heb ik stage gelopen bij Arno Kalfsvel met zijn Ambachtelijke Meubelatelier Momentum, waar ik de kans kreeg om veel praktische ervaring op te doen en mijn kennis te vergroten. Geïnspireerd door mijn stage-ervaringen, besloot ik mijn eigen bedrijf op te richten: Wijkhout.

Sinds 2021 ben ik met Wijkhout gevestigd in de Circulaire Stadswerkplaats Amersfoort en ben ik er trots op dat ik een erkend leerbedrijf ben geworden. Ik blijf mijn passie voor meubelmaken combineren met een diepe toewijding aan duurzaamheid en circulariteit.

Albert Bouma - Wijkhout

Wijkhout in de media

Circulaire Stadswerkplaats Amersfoort

Stadswerkplaats Amersfoort

Wijkhout bevindt zich in de Circulaire Stadswerkplaats Amersfoort (CSA), gelegen in Huis Miereveld. Hier werk ik samen met UP!cycling, WOOD you reCYCLE en Solutie. We delen niet alleen de ruimte, maar ook onze machines en expertise.

Onze werkplaats wordt vergezeld door een inspirerende educatieruimte, waar we workshops geven over houtbewerking en plastic upcycling en waar we lesgeven over circulariteit. Daarnaast verhuren we deze ruimte aan sociale initiatieven in de buurt. Op vrijdagochtend verhuren we ook werkbanken om anderen te helpen hun eigen ambachtelijke projecten te realiseren.

Partners

Lokaal gekapt hout

Voor nieuw hout ga ik bij voorkeur op zoek naar lokale bronnen, bij voorkeur uit Nederland en anders uit Duitsland of Frankrijk. Het is jammer om te zien dat Nederlands hout vaak nog wordt verbrand of versnipperd, simpelweg omdat het goedkoper is om grote hoeveelheden hout uit het buitenland te importeren. Gelukkig zijn er al verschillende leveranciers die graag hout uit de buurt halen en precies weten waar het vandaan komt. Door de keuze te maken voor lokaal hout, dragen we bij aan duurzaam bosbeheer.

Leveranciers

  • White LinkedIn Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page